Każdy lokal gastronomiczny musi dysponować odpowiednim wyposażeniem, które jest niezbędne do przyrządzania potraw. Jakie urządzenia wybierane są najczęściej? Gdzie można je kupić?
Kuchnia w firmie gastronomicznej skrojona na miarę
Bar, restauracja, firma cateringowa, stołówka – każdy z tych lokali gastronomicznych ma inne przeznaczenie, a także oferuje również inne dania i napoje dla swoich gości. Zatem dobra kuchnia w firmie gastronomicznej to zdecydowanie taka, która dopasowana jest do jego specyfiki.
Aby dobrać odpowiedni sprzęt gastronomiczny, warto zdecydować się na dostawcę, który może zapewnić wtedy kompleksową obsługę – projektowanie kuchni, dostawę sprzętu oraz jego montaż i serwis.
Profesjonalny sprzęt dla lokalu gastronomicznego
W sklepach gastronomicznych można kupić pełną gamę urządzeń służących do obróbki mechanicznej surowców, ich obróbki cieplnej, na przykład gotowania, smażenia czy pieczenia, a także do przechowywania surowców i gotowych dań.
Wśród najczęściej stosowanych urządzeń znajdują się między innymi kotły warzelne, kuchnie i piece gastronomiczne, taborety gastronomiczne – elektryczne i gazowe, grille, a także urządzenia jak frytkownice, gofrownice, naleśnikarki.
W kategorii obróbki mechanicznej kupowane są urządzenia jak wilki do mięsa, urządzenia służące do krojenia i szatkowania produktów spożywczych, miksery, obieraczki do warzyw, roboty gastronomiczne, prasy.
Wyposażenie lokalu gastronomicznego powinno także włączać odpowiednio dobrane meble gastronomiczne, dzięki którym można przechowywać produkty i korzystać z blatów roboczych.
Wyposażenie gastronomiczne można kupić przez internet
Coraz więcej firm gastronomicznych wyposaża się w niezbędne sprzęty i akcesoria przez internet. Do dyspozycji jest wiele hurtowni oferujących swoim klientom kompleksową obsługę.
Hurtownia internetowa hybryda-gastro.pl specjalizuje się w dostawie nowoczesnego sprzętu gastronomicznego od renomowanych producentów. W jej ofercie można znaleźć urządzenia zaliczane do wielu kategorii, między innymi kuchnia, zmywalnia, chłodnictwo, meble, bar i kawiarnia, bufet, zastawa stołowa, pizzeria czy catering.
Wśród sprzętów w ofercie hurtowni znajdują się:
- frytownice gastronomiczne – do smażenia na głębokim tłuszczu
- kotły warzelne gastronomiczne – do przygotowywania posiłków w kotłach podgrzewanych elektrycznie, gazowo
- taborety elektryczne gastronomiczne – służące do gotowania i do smażenia potraw
- kuchenki indukcyjne gastronomiczne – umożliwiające gotowanie i smażenie
Hurtownia hybryda-gastro.pl świadczy usługi projektowania kuchni, montażu i serwisu urządzeń gastronomicznych.
—
HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK
https://hybryda-gastro.pl
TEL: 32 418-72-55
E-MAIL: [email protected]
NIP: 6312312497, REGON: 241677598
ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice
Leave a Reply